Er zijn verschillende momenten waarop we met u als ouder(s) een gesprek willen voeren over de ontwikkelingen van uw kind en de school. Ook zijn er verschillende (digitale) hulpmiddelen waarmee we u op hoogte willen houden van actuele ontwikkelingen op school.
Dagelijks contact
Wat voor ons allereerst belangrijk is en blijft, is het persoonlijk contact met de ouder(s). Het dagelijkse contact, elkaar even op de hoogte houden, dingetjes die spelen en belangrijk zijn voor de kinderen, worden voor- en na schooltijd met elkaar gedeeld.
App
Wij werken met de Social Schools app voor ouders. Op deze app wordt regelmatig nieuws en informatie gedeeld. Deze app kunt u downloaden als uw kind staat ingeschreven op De Provenier. U krijgt een eigen inlognaam en wachtwoord.
Kennismakingsgesprekken
De groepsleerkrachten willen graag persoonlijk kennismaken met alle ouders. U kent immers uw kind het beste en kunt ons voorzien van belangrijke informatie. Vandaar dat er aan het begin van het schooljaar kennismakingsgesprekken plaatsvinden. Via de app wordt u op de hoogte gebracht van de data van deze kennismakingsgesprekken. Voor iedere startende kleuter is het kennismakingsgesprek na een aantal weken.
Informatieavond
Op de ouderinformatieavond wordt u geïnformeerd door de groepsleerkracht over de plannen en methoden die dat jaar in de groep ingezet worden. De datum van de informatieavond kunt u terugvinden in de app.
Grote ouderavond
Eén keer per jaar organiseren wij een thema-avond voor de ouders. Er is ieder jaar een ander relevant thema. Zie de aankondigingen op de website, in de app en op school. De datum van de grote ouderavond kunt u terugvinden in de app.
Kijkje in de klas
Om te zien hoe uw kind leert en een idee te krijgen van wat er gebeurt in de klas, bieden we u ook ieder jaar de mogelijkheid onder schooltijd te kijken in de klas. De datum van het kijkje in de klas kunt u terugvinden in de app.
Rapportmiddagen en -avonden
In de groepen 1 en 2 krijgen de leerlingen op de Provenier twee keer per jaar een rapport. Dit is gekoppeld aan ons leerlingvolgsysteem KIJK. In de groepen 3 t/m 8 krijgen de leerlingen drie keer per jaar een rapport. De resultaten zitten in een rapportmap die de hele schoolloopbaan van het kind meegaat.
Bij het eerste en het tweede rapport worden de ouders en het kind uitgenodigd voor een 10-minutengesprek met de leerkracht. In dit gesprek wordt het rapport door de leerkracht en het kind toegelicht en worden resultaten besproken. Zowel de cognitieve als de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind krijgt hierbij de aandacht. We verwachten de ouders altijd 10 minuten voor aanvang van het gesprek. U krijgt het rapport bij binnenkomst van de directie, zodat u het samen met uw kind alvast kunt bekijken. Alléén als u op gesprek komt, krijgt u het rapport mee naar huis. Het rapport wordt in alle groepen eerst door de leerkracht besproken met het kind.
Bij het laatste rapport kan een overgangsgesprek plaatsvinden, zowel op initiatief van de leerkracht als van u als ouder.
Adviesgesprekken Voortgezet Onderwijs (VO)
Aan het einde van groep 7 krijgt u van de leerkracht een voorlopig advies voor passend voortgezet onderwijs (VO) voor uw kind. Dit advies is gebaseerd op de resultaten van het leerlingvolgsysteem dat vanaf groep 1 door de school wordt bijgehouden en op de werkhouding/motivatie van de leerling. Dit advies wordt geformuleerd met behulp van de leerkracht, de Intern Begeleider en de leerkracht van groep 8. Met dit voorlopige advies kunt u zich gaan oriënteren op VO-scholen.
Het definitieve advies krijgt u in februari als uw kind in groep 8 zit. Nog voor de afname van de Centrale Eindtoets in april. U schrijft uw kind dus in op basis van het schooladvies. Het advies uit de Centrale Eindtoets kan er eventueel voor zorgen dat het advies nog naar boven bijgesteld kan worden, maar nooit naar beneden.